Blog: A bőrünk nem felejt, avagy a kozmetikus jelentősége

Sokan nem tulajdonítanak elég jelentőséget a kozmetikus szaktudásának, ami nagy hiba!
A kozmetika megválasztását nem csak a kozmetikus személyisége kell, hogy befolyásolja, hanem naprakész tudása, a használt kozmetikum minősége, és annak megfelelő ismerete is.


Legtöbben hajlamosak vagyunk első benyomás alapján ítélni, ezért is fontos, hogy hangsúlyt fektessünk arcunk megfelelő ápolására. Az arcunk hordozza és közvetíti a legtöbb információt rólunk, társalgás közben fürkésszük egymás reakcióit, így akarva-akaratlanul is felfigyelünk az apróbb szépséghibákra is. Külsőnk hatással lehet karrierünkre, valamint meghatározhatja magánéleti sikereinket, vagy épp ellenkezőleg kudarcainkat.

Elsőre felháborítónak tűnhet, hogy valakit a külseje alapján foglalkoztatnak, de valljuk be magunknak, hogy észszerűnek tűnik két azonos kvalitásokkal rendelkező pályázó közül az ápoltabb, jobb megjelenésűt alkalmazni, legyen szó akár egy recepciós állásról, vagy vezetői szintről. Ne legyünk képmutatóak, nincs ez másképp a párválasztás során sem! Természetesen fontosak a belső értékek, de ha első látásra nem vonzódunk a másikhoz, akkor valószínűleg nem lesz alkalmunk felfedni erényeinket sem.

A jó hír, hogy mindenen lehet változtatni, csak a megfelelő kezek közé kell kerülni!
Hányszor hallottunk már arról, hogy épp egy kozmetikus volt, aki életre szóló aknés heget okozott vendége bőrén, vagy allergiás reakciót váltott ki az általa használt kozmetikum, mert nem volt tisztában annak hatóanyagaival. Ezt megelőzendő, érdemes körültekintően megválasztani a kozmetikus szakembert és ne féljünk kérdezni, érdeklődni a kezelésről, a használt eszközökről és kozmetikumokról. A kérdések hallatán türelmetlenné váló kozmetikust pedig érdemes nagy ívben elkerülni, hiszen ha tájékozódásunkat nem kezeli kellő odafigyeléssel, akkor a bőrünket sem fogja! Ne becsüljük alá a kozmetikus szaktudásának jelentőségét, a bőrünk nem felejt!

Nem csak az otthoni nyomkodás végződhet rosszul, de egy önjelölt kozmetikus is okozhat hetekig tartó gyulladást, hegekkel gyógyuló bőrképet. Ezeket a bőrproblémákat később már csak bőrgyógyász szakorvos tudja helyrehozni. Ne sajnáljuk tehát az időt arra, hogy megtaláljuk a megfelelő kozmetikus szakembert, akire rábízhatjuk az arcunk ápolását, ezzel együtt a lelkünk egészségét is, hiszen a kanadai Calgary Egyetem 15 éven át, 2 millió résztvevőn végzett kutatásából kiderült, hogy az akné növeli a depresszióba esés kockázatát.
 
Ossza meg cikkünket, hogy mások számára is elérhető legyen!

A weboldalon közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, látogasson el orvoshoz!

Az oldalon található tartalmak hitelességéért a Belvárosi Orvosi Centrum igazgató főorvosa, Dr. Tisza Tímea felel.

Létrehozva: 2018. 03. 29. 14:55 (Utolsó frissítés: 2018. 03. 29. 15:28)